©Unsplash

Chromecast met Google TV krijgt toch nog enorme update

Chromecast met Google TV krijgt toch nog enorme update

16 augustus om 14:28
Laatste update: 16 augustus om 21:23

Hoewel Google stopt met de Chromecast, is er nog een behoorlijke update in de maak voor de nieuwste versie van het streaming-apparaatje.

Google blijft voorlopig gewoon updates uitrollen voor zijn Chromecast met Google TV, ondanks de introductie van de opvolger Google TV Streamer en het stoppen van de verkoop van de Chromecast. Volgens Android Authority gaat dat onder andere om een flinke update naar Android 14.

De website sprak een product manager na afloop van het Made by Google-evenement. Deze medewerker van Google zei dat hoewel Android 14 uiteindelijk naar de Chromecast met Google TV komt, je niet alle functionaliteit krijgt die met de Google TV Streamer mogelijk zijn.

Met name omdat het nieuwe streamingkastje van Google een ingebouwde Thread-router heeft en de Chromecast niet. Thread is een draadloos protocol dat een mesh-netwerk maakt voor smart home-apparaten. 

Het is niet duidelijk wanneer de update voor de Chromecast met Google TV wordt uitgebracht, maar enkel dat die er uiteindelijk een keer zal komen. Welke nieuwe functies de Chromecast dan wel krijgt is ook nog niet duidelijk.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.