©Nintendo

Miyamoto geeft tour door het splinternieuwe Nintendo Museum

Miyamoto geeft tour door het splinternieuwe Nintendo Museum

20 augustus om 15:42

Het Nintendo Museum opent in oktober zijn deuren en Shigeru Miyamoto geeft in een video alvast een rondleiding. 

Het nieuwe museum is gebouwd op de plek waar vroeger de Nintendo-fabriek stond waar speelkaarten werden geproduceerd. Daar stond Nintendo om bekend voordat het bedrijf games ging maken. Buiten heeft het plein een duidelijk Mario-thema, met groene pijpen waar je zo in zou willen duiken en blokken waar je tegenaan wil springen.

De eerste verdieping is ingericht om de complete geschiedenis van Nintendo te tonen. Dat gebeurt door allerlei spelcomputers, games en accessoires achter vitrines te presenteren. In de rest van het museum heeft interactiviteit een grotere rol.

Enorme Wii-controller

Zo kun je het Japanse kaartspel Hyakunin Isshu spelen via een enorm scherm waar je op loopt. Ook kun je met de Ultra Machine aan de slag, een honkbalknuppel die automatisch pingpongballen werpt die je terug mag slaan.

Tot dertien spelers tegelijk kunnen aan de slag met de laserpistolen van Nintendo om op Mario-figuurtjes te schieten. Ook kun je met uitvergrote versies van bekende controllers gameklassiekers spelen, waarbij je moet samenwerken om de verschillende knoppen in te drukken. Ook heb je twee mensen nodig om een enorme Wii-controller vast te houden.

Op 2 oktober gaat de deuren van het Nintendo Museum in Kyoto officiëel open. Via de officiële website zijn kaartjes voor het museum te reserveren. Het verkoop van de tickets werkt via een willekeurige trekking.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.