Het regent klachten over Chromecast en Google TV - dit is er aan de hand

©Chromecast

Problemen met Chromecast en Google TV? Dit is de oplossing

Gebruikers van de Chromecast en televisies met Google TV en Android TV klagen dat ze aan de lopende band foutmeldingen te zien krijgen vanwege een laadfout. Er is een tijdelijke oplossing voor, die bij sommige gebruikers werkt. Google belooft ook een update die het probleem verhelpt.

Het startscherm van Google TV met de 'Voor Jou'-aanbevelingen toont de laatste tijd regelmatig een scherm met een 'loading error'. Het probleem doet zich inmiddels al enkele weken voor, maar de laatste dagen komen er veel meer klachten binnen, onder meer op Reddit. Het probleem doet zich voor met de Chromecast met Google TV en smart-tv’s die Google TV of Android TV ingebouwd hebben.

Google heeft niet gezegd wat de oorzaak van het probleem is, maar het lijkt er volgens 9to5Google op dat het bedrijf een foutieve update aan de serverkant heeft gedaan. 

Tijdelijke oplossing en een update

Als je last hebt van dit probleem, dan kun je het mogelijk oplossen door je af te melden bij je account en je opnieuw aan te melden. Dit werkt bij sommige gebruikers, maar niet bij iedereen. Bij anderen heeft zelfs een volledige reset naar de fabrieksinstellingen niet geholpen.

Google heeft inmiddels laten weten dat er een oplossing voor dit probleem wordt uitgerold. Maar het kan enkele dagen of weken duren voordat die update bij iedereen is aanbeland.  

Het einde van Chromecast

Google onthulde onlangs de nieuwe Google TV Streamer en maakte bekend te stoppen met de Chromecast. De streaming-gadget is voorlopig nog te koop zolang de voorraad strekt.

Lees meer over de Chromecast en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.