Apple macOS Sequoia update komt mogelijk al veel eerder uit

©Apple

Apple macOS Sequoia update komt mogelijk al veel eerder uit
23 augustus om 08:54

Het najaar komt eraan en dat betekent Apple updates! Normaal gesproken brengt Apple de iOS update voor smart devices in september uit en komt dan vanaf oktober de macOS update voor Macs erachteraan. Volgens MacRumors wordt het dit jaar anders.

Apple zou namelijk de samenwerking tussen iPhones en Macs willen benadrukken met de nieuwste firmware updates. Daarom plannen ze om de updates bijna simultaan uit te brengen in september. MacRumors sprak met meerdere interne bronnen dat Apple macOS Sequoia halverwege september wil releasen, samen met iOS 18, tvOS 18 en WatchOS 11.

iPhone Mirroring zit ook in die update en geeft je de optie om je iPhonescherm via een Mac te gebruiken. Vandaar dat Apple de updates gelijktijdig wil uitbrengen. Sequoia bevat ook de nieuwe Passwords app, die synchroniseert met dezelfde app via iOS 18.

Nog geen Apple Intelligence

In voorgaande jaren kwam Apple later met de macOS, omdat het dan dichter op de release van nieuwe Mac-producten zat. Voor de snelheid wordt wel een prijs betaald: de nieuwe Apple Intelligence features, die AI toevoegen aan de OS, zijn uitgesteld naar macOS 15.1. Hetzelfde kwam eerder al naar buiten voor iOS, waar Apple Intelligence ook later wordt toegevoegd in de 18.1 versie.

Een nieuwe Apple presentatie wordt in september verwacht. Waarschijnlijk kondigt de techreus daar het nieuws aan, samen met de iPhone 16, Apple Watch Series 10 en AirPods 4.

Lees meer over Apple en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.