Google Maps blijft vandaag crashen op je telefoon: zo kun je toch navigeren

©Google

App van Google Maps blijft crashen: zo kan je toch navigeren
5 september om 19:58

Als je op Google Maps vertrouwt om je van A naar B te brengen, is er slecht nieuws. De app heeft namelijk vandaag last van een probleem waardoor sommige gebruikers niet meer kunnen navigeren.

Het openen van de navigatie-app lijkt bij de getroffen toestellen in eerste instantie goed te gaan, maar na een paar seconden sluit de app zichzelf weer. Daardoor is het niet mogelijk om te navigeren of een bestemming op te zoeken.

Vooral smartphones met de Android 15 bèta lijken last te hebben van de bug, maar ook als je de stabiele versie van Android en van Google Maps gebruikt blijf je niet altijd gespaard. Mensen met onder meer een Google Pixel of een Samsung Galaxy-telefoon meldden last te hebben van het probleem.

Hoe kan je toch navigeren?

Gelukkig is er hoop voor als je nu ergens gestrand bent zonder navigatie. Je kan Google Maps niet gewoon van je telefoon verwijderen en opnieuw installeren, omdat de app standaard op je Android-toestel staat. Wel kan je alle updates verwijderen van de app. Dit lijkt het probleem op te lossen, al moet je dan dus wel tevreden zijn met een oude versie van de app.

Als je geen zin hebt om alle updates te verwijderen, dan is er nog een andere optie die het proberen waard is. Je kunt namelijk ook Google Maps in je browser openen en vanuit daar handmatig navigeren. De route is dan wel te zien, maar Maps geeft geen aanwijzingen in de browser. Met een van deze opties kom je hopelijk veilig op je bestemming aan totdat Google de problemen heeft opgelost.

Lees meer over Android en volg de updates met ons WhatsApp-kanaal.