'Slaapapneu-detectie Apple Watch Series 10 komt iets later'

©Apple

'Slaapapneu-detectie Apple Watch Series 10 komt iets later'
6 september om 16:22

De Apple Watch Series 10 krijgt waarschijnlijk een functie om slaapapneu te herkennen, maar niet direct als de nieuwe smartwatch beschikbaar is. 

Volgens Mark Gurman van Bloomberg zou de functie vertraging oplopen, omdat de werking afhankelijk is van de bloedzuurstofmeting. Deze meting kan de Apple Watch wel uitvoeren, maar in de Verenigde Staten is de mogelijkheid uitgeschakeld. 

Dat heeft allemaal te maken met een patent van het bedrijf Masimo, waardoor Apple begin dit jaar gedwongen werd om een update in de Verenigde Staten uit te rollen om bloedzuurstofmeting uit te schakelen.

Gurman denkt dat deze strijd waarschijnlijk in september wel opgelost zal zijn, of dat Apple een andere oplossing verzint. Zo zou het bedrijf de technologie mogelijk wel kunnen gebruiken voor doeleindes die niet direct met bloedzuurstof te maken hebben.

Bloeddrukmeting

Toch zorgt deze onzekerheid er waarschijnlijk voor dat de functie pas later via een update verschijnt. Het is niet duidelijk of we in Europa wel direct bij de launch van de Series 10 deze belangrijke gezondheidsfunctie krijgen.

Volgens Gurman is de bloeddrukmeting in de Series 10 van tafel geschoven, omdat de resultaten te onbetrouwbaar bleken.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.