©Apple

Meer details bekend over nieuwe Apple Watch: hartslagmeter en schermformaten

Meer details bekend over nieuwe Apple Watch: nieuwe hartslagmeter en schermformaten

8 september om 10:30
Laatste update: 9 september om 00:18

Dat de nieuwe Apple Watch Series 10 waarschijnlijk een functie krijgt om slaapapneu op te sporen, wisten we al. Maar nu blijkt ook dat het horloge een vernieuwde sensor krijgt om de hartslag te meten én lijkt het bekend hoe groot de nieuwe schermen van de Apple Watch gaan zijn.

Apple doet naar alle waarschijnlijkheid maandag de nieuwe Apple Watch Series 10 uit de doeken, naast natuurlijk de nieuwe iPhones én de Apple Watch Ultra 3. De laatste tijd gingen al geruchten rond over een nieuw formaat voor de Watch Series 10. De huidige Watch Series 9 is te koop in twee schermvarianten: 41 mm en 45 mm. Bronnen zeggen nu tegen 9to5Mac dat er veel verandert qua schermgrootte van de nieuwe horloges. 

Zo zou de nieuwste, kleine variant een hogere schermresolutie krijgen dan de huidige 41 mm-Watch. Wel is die resolutie waarschijnlijk lager dan die van de huidige 45 mm-Watch. 9to5Mac schrijft dat de kleine Apple Watch een formaat van 44 mm krijgt en de grote een schermformaat van 48 mm. Eerder had Apple-analist Ming-Chi Kuo het al over grotere schermen. Hij voorspelde dat de Series 10 er met een scherm van 45 mm én 49 mm zou komen.

Nieuwe hartslagmeter en betere waterbestendigheid

Om nog nauwkeuriger gezondheidsgegevens van een gebruiker te kunnen verzamelen, zou Apple de nieuwe horloges daarnaast uitrusten met een nieuwe sensor om hartslag te meten. Die sensor zou accurater werken dan de huidige sensor die wordt gebruikt op de Series 9.

Qua watersbestendigheid lijkt de nieuwe Apple Watch er ook op vooruit te gaan. De huidige Series 9 kan tot 50 meter onder water gedragen worden. De huidge Apple Watch Ultra daarentegen kan tot 100 meter diep gebruikt worden, en bij sporten op hoge snelheid tot 40 meter diep. De Series 10 zou, in tegenstelling tot de Series 9, dat laatste straks tot 20 meter diep aankunnen. De nieuwe Watch zou daarom ook de Diepte-app krijgen, die tot nu toe alleen beschikbaar is op de Watch Ultra. 

De nieuwe Watch Series 10 ziet naar alle waarschijnlijkheid ook anders uit, maar hoe precies is niet duidelijk. 9to5Mac schrijft dat er daarnaast twee nieuwe wijzerplaten komen voor de Series 10. Een in samenwerking met Hermès en een nieuwe Reflections-wijzerplaat. Die laatste plaat zou zich aanpassen op basis van omgevingslicht.

Volg het nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze Bright-app.