Deze handige functie van Chrome brengt orde in de wirwar van tabbladen

©Google

Met deze functie van Chrome breng je orde in de tabblad-chaos

Google voegt een handige nieuwe functie toe aan Chrome op de iPhone en iPad, die je helpt om je tabbladen te ordenen. Ook kun je binnenkort deze tabbladgroepen synchroniseren tussen al je mobiele apparaten en computers.

Google heeft aangekondigd dat de handige Chrome-functie genaamd tabbladgroepen nu worden uitgerold naar de app van de browser op iOS. Met de functie kun je gerelateerde webpagina’s bij elkaar houden in groepen met eigen labels. De tabbladgroepen zijn al langer beschikbaar op de Android-app en de desktop-app van Chrome.

Tabbladgroepen maken

Je opent het tabbladraster met je openstaande tabbladen, drukt lang op een bepaalde tab en selecteert dan 'Tabblad toevoegen aan nieuwe groep'. Je kunt dan een naam geven aan die tabgroep. Je kunt daarna andere tabbladen eraan toevoegen op dezelfde manier en de volgorde naar wens herschikken.

Binnenkort kun je met Chrome ook tabbladgroepen synchroniseren, zodat ze automatisch beschikbaar zijn op al je apparaten. “Je kunt een project op één plek starten en het op een andere plek oppakken, zonder je werk te verliezen”, aldus Google.

Nog een handige functie

Chrome komt ook met een andere nieuwe functie die automatisch webpagina’s aan je kan voorstellen om opnieuw te bezoeken. Dat gebeurt op basis van tabbladen die je eerder op je andere apparaten hebt bekeken. "Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld op kantoor een website bekijkt en deze op weg naar huis weer wilt bezoeken. Je hoeft de pagina niet te bookmarken of het exacte webadres te onthouden."

Chrome stelt hiermee proactief pagina’s voor op de New Tab-pagina op Android, iOS en desktop. Google begint over enkele weken met het testen van deze functie, maar het is nog niet bekend wanneer de uitrol is te verwachten.

Lees meer nieuws over Chrome en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.