Dit is hoe de Samsung Galaxy S25 Ultra eruit zal zien

©OnLeaks

Zo ziet de Samsung Galaxy S25 Ultra eruit
10 september om 20:01

De Samsung Galaxy S25 Ultra krijgt een nieuw uiterlijk. Dat blijkt uit gelekte afbeeldingen van de smartphone. Het meest in het oog springende verschil met eerdere modellen zijn de platte zijkanten.

De Galaxy S25 Ultra zal qua vorm doen denken aan recente iPhones en de Google Pixel 9. Dat blijkt uit gelekte beelden die de leaker OnLeaks deelde met Android Headlines. Alle vier de zijkanten zijn nu plat, in tegenstelling tot het vorige Ultra-model, waarbij alleen de boven- en onderkant plat waren.

Het toestel wordt iets kleiner dan zijn voorganger, maar behoudt hetzelfde schermformaat dankzij nog dunnere randen. Opvallend is dat de S25 Ultra lichter wordt dan eerdere modellen. Met een gewicht van 219 gram is hij zelfs lichter dan de nieuwe iPhone 16 Pro Max, die 227 gram weegt.

Verbeterde camera

Ondanks het nieuwe ontwerp blijft de achterkant herkenbaar met de kenmerkende Samsung-cameraopstelling. De S25 Ultra krijgt naar verluidt een verbeterde ultragroothoeklens met een 50-megapixelsensor. De hoofdcamera blijft op 200 megapixel staan. Daarnaast komen er twee zoomlenzen: eentje met 3x zoom (10 megapixel) en eentje met 5x zoom (50 megapixel).

Chip en batterij

Onder de motorkap wordt de nieuwste Snapdragon 8 Gen 4-processor verwacht, hoewel dat nog niet zeker is. Samsung houdt verder vast aan een 5000 mAh-batterij, net als bij de vorige drie Ultra-modellen. Ook de oplaadsnelheid blijft steken op 45 watt. Toch zou de accuduur kunnen verbeteren dankzij de efficiëntere processor.

De onthulling van de Galaxy S25-serie wordt verwacht in januari 2025. Dat zou in lijn zijn met voorgaande jaren. De Galaxy S24-serie werd op 13 januari 2024 aangekondigd. 

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.