©Unsplash/Duolingo

Binnenkort videobellen met personage uit Duolingo

Binnenkort kun je videobellen met personages uit Duolingo

Vandaag om 13:41

Duolingo heeft weer wat nieuws: je kunt straks videobellen met een personage uit de app om te oefenen met gesprekken in een andere taal.

Tijdens het virtuele evenement Duocon kondigde taalleer-app Duolingo de nieuwe functie aan. Het idee is dat je met het personage Lily een gesprek voert, waarbij al je geleerde taallesen in de praktijk worden gebracht. Duolingo zet AI in om dat mogelijk te maken.

De functie moet een brug slaan tussen de lessen in de app en daadwerkelijk een gesprek voeren met iemand die de taal spreekt. De nieuwe functie kun je wel alleen gebruiken als je een abonnement op Duolingo Max hebt en als je Engels, Spaans of Frans leert. Binnenkort worden daar Portugees, Italiaans en Duits aan toegevoegd.

Ook nieuw zijn Adventures. Hierin volg je de bekende personages uit de app in hun dagelijks leven en moet je jouw taallessen in verschillende situaties toepassen. Adventures zijn er voorlopig alleen voor hen die Engels spreken en Frans leren, of Spaans spreken en Engels leren.

Duolingo-piano

Duolingo komt ook met een nieuw fysiek product op de markt in samenwerking met instrumentenmaker Loog. Je kunt binnenkort een kleine elektrische piano kopen, voor de muzieklessen in de app. Daar hangt wel een prijskaartje van 250 dollar aan vast.

Lees meer over apps, of blijf op de hoogte via de Bright-app