©Pexels

Telegram gaat gebruikersdata met autoriteiten delen

Telegram gaat toch gebruikersdata met autoriteiten delen

Vandaag om 14:37

Na de arrestatie van Telegram-CEO Pavel Durov is het snel gegaan: de berichten-app gaat toch gebruikersdata delen met autoriteiten indien die daarom vragen.

Specifiek gaat het om IP-adressen en telefoonnummers, die aan autoriteiten worden overhandigd na geldige juridische verzoeken. Durov deelde het nieuws op zijn eigen Telegram-kanaal. De aanpassing is volgens de CEO nodig om criminelen ervan te weerhouden Telegram Search te misbruiken.

"Telegram Search is bedoeld om vrienden te vinden en nieuws te ontdekken en niet voor het promoten van illegale goederen", schrijft Durov. "We laten niet toe dat kwaadwillenden de integriteit van ons platform in gevaar brengen voor bijna een miljard andere gebruikers."

Daarnaast heeft Telegram een team aan moderators aangesteld om ervoor te zorgen dat er geen problematische dingen te vinden zijn via Telegram Search. Mocht je toch nog iets vinden, dan kun je dat melden. 

Grote verandering

Telegram stond lange tijd bekend als de app waarbij alle chats en groepsgesprekken privé blijven, en gegevens nooit aan autoriteiten doorgegeven zullen worden. De aanpassingen zijn dus een flinke verandering voor de populaire berichten-app.

Lees meer over Telegram, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.