© Samsung

Samsung Galaxy S24 FE is plotseling al te koop: dit kost ie

Deze nieuwe Samsung-telefoon is onverwachts nu al te koop

24 september om 21:00
Laatste update: 24 september om 21:52

Samsung heeft zonder een officiële aankondiging al de pre-orders geopend voor zijn nieuwe smartphone Galaxy S24 FE (Fan Edition). Het budgetvriendelijke alternatief voor de normale Galaxy S24 verscheen vandaag op de website van Samsung.

De goedkoopste versie van de telefoon is op de Amerikaanse Samsung-website tijdelijk beschikbaar voor een prijs vanaf 649,99 dollar. Opvallend genoeg komt dit vroegtijdige debuut voordat Samsung de officiële lancering van het toestel heeft aangekondigd. De aankondiging volgt mogelijk later deze week.

De Galaxy S24 FE is ontworpen om gebruikers een premium smartphone-ervaring te bieden tegen een lagere prijs dan het vlaggenschipmodel. Hoewel niet alle details bekend zijn, is al wel duidelijk dat het toestel voorzien is van een 6,7-inch scherm en een 50MP hoofdcamera, een 12MP groothoeklens, een 8MP telelens en een 10MP selfiecamera. Ook beschikt de S24 FE natuurlijk over de nieuwe Galaxy AI-functies.

Exynos-chip

Wat de technische specificaties betreft, maakt de Galaxy S24 FE gebruik van een Exynos 2400e-processor. Deze keuze voor de eigen Exynos-chip is opvallend, omdat eerdere modellen vaak gebruikmaakten van de populaire Snapdragon-chips.

De prijzen voor de Galaxy S24 FE variëren afhankelijk van de opslagcapaciteit: de 128GB-versie kost 649,99 dollar, terwijl de 256GB-versie geprijsd is op 709,99 dollar. De Nederlandse prijzen zullen waarschijlijk iets hoger uitvallen. De S24 FE is vanaf 3 oktober verkrijgbaar.

Galaxy S24

De reguliere Galaxy S24 kwam in januari van dit jaar op de markt en had destijds 899 euro als adviesprijs. Maar zoals vaker bij Samsung-telefoons zijn de prijzen de afgelopen maanden fors gedaald. Inmiddels is de Galaxy S24 bij Nederlandse webwinkels al voor tussen 600 en 700 euro te vinden.

Lees hier meer over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief.