Google-smartwatches in de toekomst misschien wél te repareren

©Google

Google-smartwatches in de toekomst misschien wél te repareren
Vandaag om 14:52

De nieuwe Google Pixel Watch 3, die recent werd gepresenteerd, is niet te repareren. Gaat het horloge toch stuk, dan is complete vervanging de engie optie. Dat gold ook al voor de twee voorgangers van de laatste Pixel Watch. Maar daar komt wellicht verandering in.

De Pixel Watch 3 werd in augustus door Google uit de doeken gedaan. Het horloge moet het opnemen tegen de duurdere Apple Watch Series 10 en slimmge horloges van Samsung. Het Google-horloge is er in twee formaten: 41 mm en 45 mm.

Maar waar horloges van Apple en Samsung te repareren zijn, geldt dat niet voor de Pixel Watch 3 van Google. Volgens Wired gaat dat in de toekomst echter wellicht veranderen. Nicole Azores, manager overheidszaken en openbaar beleid bij Google, zou op een klimaatbijeenkomst namelijk hebben gezegd dat Google nadenkt over hoe het toekomstige horloges repareerbaar kan maken."We willen ervoor zorgen dat al onze producten uiteindelijk repareerbaar worden. Ik denk dat horloges nog zo nieuw zijn als categorie, dat er een aantal ontwerpelementen zijn die in overweging moeten worden genomen bij het repareerbaar maken ervan", zei ze volgens het medium.

Pixel Watch 3 krijgt relatief kort updates

Niet alleen qua repareerbaarheid doet de Pixel Watch 3 het slechter dan concurrenten. Google belooft dat het horloge minimaal drie jaar softwareupdates krijgt, wat korter is dan bij Samsung en Apple.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.