Deze elektrische camperbus is het meest duurzame kampeermiddel van 2024

©Ventje

Deze elektrische camperbus is het meest duurzame kampeermiddel van 2024
Vandaag om 15:59

Elektrische camperbus eVentje heeft een award voor het meest duurzame kampeermiddel in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde afgelopen woensdag tijdens de uitreiking van de Duurzaamheidsprijs 2024, waar onder andere de ANWB, BOVAG en NKC de vakjury vormen.

Het Nederlandse bedrijf Ventje heeft met eVentje een aangepaste versie van de ID.Buzz op de markt gebracht. Met de doorgevoerde aanpassingen is deze omgetoverd tot camperbus inclusief slaapruimte, keuken en zitplaatsen. 

Eigenaar Frank Westland krijgt met Ventje niet voor het eerst te maken met een duurzaamheidsprijs. De originele Ventje, nog voorzien van een benzinemotor, wist door het gebruik van bepaalde materialen ook al hoge ogen te gooien. 

Elektrische camperbus geroemd om materialen

De elektrische camperbus wordt door de vakjury geroemd voor het gebruik van circulaire materialen zoals hout en schapenwol. Ook valt de samenwerking met maatschappelijke leveranciers goed in de smaak, omdat deze de toewijding aan een duurzame toekomst benadrukken. 

Ventje werd in 2020 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met zestig werknemers en twee productieruimtes van in totaal 4000 vierkante meter groot. Naast de verkoop van camperbussen richt het bedrijf zich ook op het verhuren ervan. Inmiddels rijden er bijna duizend Ventjes op de weg en heeft het bedrijf een verhuurvloot van 40 camperbussen.