Deze modulaire e-bike-batterij kan je zelf repareren

© Gouach

Deze e-bike-accu kan je zelf repareren
9 oktober om 20:07

De Franse start-up Gouach Batteries wil de wereld van elektrische fietsen op zijn kop zetten. Het ontwikkelde de 'Infinite Battery', een modulaire e-bike-batterij die belooft niet alleen goedkoper te zijn dan bestaande accu's, maar ook geschikt is voor vrijwel alle e-bike systemen en door gebruikers zelf te repareren is. 

Het geheim van de Infinite Battery zit 'm in de opbouw. In plaats van aan elkaar gelaste cellen, zoals in traditionele accu's, maakt de accu gebruik van een modulair systeem. Hierdoor kunnen kapotte onderdelen snel vervangen worden. Dat kan volgens Gouach Batteries ook door mensen zonder voorkennis van batterijen.

Een ander opvallend kenmerk is dat de accu volgens Gouach werkt met bijna alle e-bike-aandrijvingen. Voorwaarde is uiteraard wel dat het om een niet in het frame geïntegreerde accu gaat.

Makkelijke installatie

Voor de bevestiging levert Gouach een universele houder mee. De bekabeling werkt met een soort stekker-systeem, waardoor je ook geen gereedschap nodig hebt. In de bijbehorende app moet je na de installatie enkel het juiste motortype ingeven.

Brandveiligheid

Er is ook flink geïnvesteerd in brandveiligheid en veiligheid. De behuizing is brandbestendig en de batterij is voorzien van sensoren die onder meer de spanning en temperatuur meten. Ook heeft de Infinite Battery een vochtigheids- en versnellingssensor.

Momenteel loopt er een crowdfundingcampagne voor de accu op Indiegogo. Een enkel exemplaar kost op moment van schrijven 227 euro, maar de geplande winkelprijs is 306 euro. De Infinite Battery wordt aan de eerste klanten geleverd vanaf januari 2025.

Volg meer nieuws over elektrische fietsen en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.