Android 16 krijgt een handige nieuwe functie om te multitasken

©Android

Android 16 maakt 'zwevende' apps mogelijk: zo werkt dat
9 oktober om 21:44
Laatste update: 10 oktober om 01:04

Google is van plan om het multitasken op Android-telefoons naar een hoger niveau te tillen. Volgens nieuwe ontdekkingen in een testversie zou Android 16 de mogelijkheid krijgen om elke app in een 'zwevend venster' te openen.

Deze nieuwe functie bouwt voort op de al bestaande 'bubbels' voor chatapps, die sinds Android 11 beschikbaar zijn. Met de uitbreiding zouden gebruikers straks elk gewenst programma, niet alleen chatapps, kunnen verkleinen tot een zwevende cirkel op het scherm, klaar om direct weer geopend te worden.

De functie werd ontdekt door Android Authority-journalist Mishaal Rahman, die de code van een vroege Android-versie onderzocht. Hij slaagde erin de functie te activeren, waardoor een 'bubbel'-knop verscheen in het menu dat tevoorschijn komt bij het lang indrukken van een app-icoon.

Vooral handig op tablets

Hoewel het nog onduidelijk is wanneer deze functie precies beschikbaar komt, zou het een aanzienlijke verbetering kunnen betekenen voor het werken met meerdere apps tegelijk. Vooral op tablets zou dit handig kunnen zijn, waar de zwevende apps gecombineerd kunnen worden met een speciale balk om ze te beheren.

Google heeft de functie nog niet officieel aangekondigd, dus het blijft afwachten of en wanneer we daadwerkelijk met 'zwevende apps' aan de slag kunnen. Maar als de geruchten kloppen, zou dit wel eens een van de meest opvallende vernieuwingen kunnen zijn in de volgende grote Android-update.

Lees meer nieuws over Android en ontvang onze updates met het Bright WhatsApp-kanaal.