Microsoft komt met deze grote verandering bij Xbox

©Unsplash

Microsoft laat je binnenkort al jouw games streamen

Microsoft wil het binnenkort mogelijk maken dat je elke Xbox-game die je bezit via streaming kunt spelen, bijvoorbeeld op je telefoon, tablet of televisie. Op dit moment kan dat alleen met de games die voor Xbox Game Pass beschikbaar zijn, maar daar komt verandering in.

Microsoft wil Xbox-gebruikers vanaf november in staat stellen om de games die ze zelf bezitten te streamen. Dat meldt The Verge op basis van bronnen met kennis van de plannen. Momenteel is Xbox Cloud Gaming alleen mogelijk met de honderden games die onder Game Pass vallen. Maar de nieuwe streaming-functies staan daar los van. Elke game die je zelf bezit moet je straks kunnen streamen naar bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet of televisie.

De nieuwe streaming-mogelijkheden zullen in eerste instantie beschikbaar zijn voor een klein aantal Xbox Insider-gebruikers, die er in november mee aan de slag kunnen. Daarna moet de functie over 'enkele maanden' voor iedereen beschikbaar komen. 

Streamingdienst van Nvidia

Met deze stap zou Microsoft de concurrentiestrijd met de gamedienst Nvidia GeForce Now flink willen opvoeren. De streamingdienst van Nvidia ondersteunt al ruim tweeduizend games. 

Momenteel heb je voor cloud-gaming bij Xbox een Game Pass Ultimate-abonnement nodig, maar er zijn geruchten dat Microsoft ook werkt aan een goedkoper abonnement voor alleen cloud-gaming.

Belofte eindelijk nakomen

Hiermee zou Microsoft ook een belofte van jaren geleden inlossen. Met Project xCloud zou Microsoft in 2020 het streamen van je gamebibliotheek al mogelijk gaan maken, maar dat gebeurde niet. Daarna kondigde Microsoft aan dat Xbox Cloud Gaming het in 2022 zou ondersteunen, maar opnieuw bleef het stil. 

Bepaalde games zijn momenteel niet beschikbaar voor streamen via Xbox Game Pass, omdat de uitgevers daar geen toestemming voor hebben gegeven. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met deals en licentie-voorwaarden.  

Lees meer tech-nieuws en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.