©Unsplash

Je kunt straks (eindelijk) je iCloud-mailadres veranderen

Je kunt straks (eindelijk) je iCloud-mailadres veranderen

12 oktober om 22:05

In iOS 18.1 wordt het makkelijker om het primaire mailadres van je Apple ID aan te passen, meldt MacRumors. Daarnaast kun je in de nieuwe versie van iOS eindelijk je @icloud.com- of @me.com-mailadres veranderen.

Het primaire mailadres van je AppleID is het adres dat je gebruikt om in te loggen, maar ook het adres waarop je bereikbaar bent via FaceTime en iMessage. Het aanpassen van dat adres is nu al mogelijk, maar daarvoor moet je eerst je huidige primaire mailadres verwijderen via de instellingen van je iOS-apparaat. In iOS 18 komt er een simpele knop om je primaire mailadres in een tik aan te passen, zonder dat je het vorige hoeft te verwijderen. Doordat dat niet hoeft, kun je je oude primaire adres naast het nieuwe blijven gebruiken om in te loggen. 

Daarnaast wordt het voor het eerst mogelijk om je @icloud.com- of @me.com-mailadres aan te passen  Nu is dat adres niet aanpasbaar, wat vervelend kan zijn gezien het zichtbaar is als je bijvoorbeeld samenwerkt met anderen aan een document. Heb je jaren terug een mailadres gekozen waarvan je nu liever af wilt, dan had je tot voor kort gewoon pech.

Eindelijk af van dat oude adres

Op dezelfde plek waar je straks je primaire mailadres kunt aanpassen, kun je ook eenvoudig je iCloud-adres aanpassen. Apple waarschuwt wel dat je dan voortaan niet meer te bereiken bent op dat mailadres. Dat is op te lossen, want via de instellingen kun je ook een alias instellen waarop je naast dat adres bereikbaar bent, die is gekoppeld aan dezelfde inbox.

Lees meer over iOS en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.