Samsung lijkt Galaxy instellingen te willen vervangen door AI

©Samsung

Samsung lijkt Galaxy instellingen te willen vervangen door AI
15 oktober om 08:36
Laatste update: 18 oktober om 14:51

Samsung gelooft in AI en kijkt naar nieuwe manieren om het te gebruiken. Zo is het bedrijf naar verluidt van mening dat kunstmatige intelligentie uitstekend de instellingen-app op je toekomstige smartphone kan vervangen. Pardon?

Samsung heeft de wens om zijn Galaxy-smartphones volledig op AI te laten leunen. Het bedrijf denkt namelijk dat kunstmatige intelligentie in de toekomst de behoeften van gebruikers uitstekend kan begrijpen, waardoor een instellingen-app niet meer nodig zou zijn. 

Het bedrijf heeft nog geen knopen doorgehakt, maar volgens ET News bekijkt het serieus de mogelijkheden. Bronnen vanuit het bedrijf zelf melden tegenover het medium verschillende manieren waarop een Galaxy-smartphone zonder instellingen zou kunnen werken. 

Samsung met Galaxy AI en geen Instellingen-app 

Zaken als meldingen, de helderheid van het scherm en de indeling van het thuisscherm zouden in de toekomst allemaal door AI bepaald kunnen worden. Samsung lijkt dit te willen bereiken door de AI in gesprek te laten gaan met gebruikers, maar ook door hun gedrag te laten analyseren. 

In de toekomst gebruikt je Galaxy-telefoon voornamelijk AI voor de camera en het toetsenbord. De camera wordt afgesteld op jouw voorkeuren, zonder dat je daar wat voor hoeft te doen en het toetsenbord past zich aan op jouw typ wijze. Maak jij veel fouten met bepaalde woorden of gebruik je vaak dezelfde zinsbouw, dan kan AI daar dus alvast rekening mee houden en suggesties geven. 

Hoewel het om een idee gaat, zien we steeds meer fabrikanten de focus naar AI verschuiven. Kijk in het geval van Samsung bijvoorbeeld naar het minimale verschil tussen de Samsung Galaxy S23 Ultra en Galaxy S24 Ultra. Maar of hij in de toekomst zo slim wordt dat hij onze instellingen-app kan veranderen en we daar helemaal oke mee zijn, dat zal de tijd ons moeten leren. 

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief.