©Supersola

Deze maker van portable zonnepanelen voor in het stopcontact is failliet

Nederlandse maker van zonnepanelen met stekker voor stopcontact is failliet

25 oktober om 22:12
Laatste update: 25 oktober om 22:18

Supersola, een Nederlandse fabrikant van een portable zonnepaneel met stopcontactstekker, is failliet verklaard. 

De rechter in Den Haag sprak het faillissement van Supersola deze week uit. Opvallend, want het Haagse bedrijf haalde vorig jaar nog 1 miljoen euro aan investeringen op bij verschillende partijen. Daarnaast won het eerder dit jaar een iF Design Award met zijn draagbare zonnepaneel. De rechter heeft een curator aangesteld. Of een doorstart mogelijk is, is nog onduidelijk.

Het zonnepaneel is momenteel nog gewoon te koop bij meerdere webwinkels. De website van Supersola is ook nog in de lucht, maar een plug-and-play zonnepaneel is niet meer te bestellen via de website.

Uitklappen en stekker in het stopcontact

In 2018 besteedden we aandacht aan het simpel op te zetten paneel. Je klapt hem uit, steekt de stekker in het stopcontact en het apparaat wekt direct stroom op. Voor meer stabiliteit is de voet van het paneel te vullen met water. Het paneel kan geplaatst worden op platte oppervlakken, zoals daken van schuren. Er passen maximaal drie panelen op een stroomgroep.

Supersola speelde zich met zijn innovatieve product in de kijker bij meerdere bedrijven en instanties, waaronder het ministerie van Defensie.

Volg meer energie-nieuws en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.