De deur van je huurauto openen met je iPhone: het wordt misschien mogelijk

©Unsplash

De sleutel van je huurauto in je Apple Wallet: het wordt misschien mogelijk
Vandaag om 16:04
Laatste update: om 16:05

Het wordt misschien in de toekomst mogelijk om de sleutel van je huurauto toe te voegen aan je Apple Wallet. Dat suggereerde Jennifer Bailey, die bij Apple gaat over de Wallet en Apple Pay, in een interview met The Points Guy.

Het is al sinds 2020 mogelijk om de sleutel van je auto toe te voegen aan de Wallet-app op je iPhone. Apple werkte hiervoor samen met tientallen autofabrikanten. Als automobilist kun je hierdoor je auto openen met je iPhone, zonder dat je nog een fysieke sleutel nodig hebt. Steeds meer auto’s hebben de functionaliteit aan boord.

Bailey, die in het interview ook terugblikt op de jaren die zijn verstreken sinds Apple Pay werd geïntroduceerd, zegt dat ze zich kan voorstellen dat in de toekomst ook autosleutels van verhuurbedrijven toe kunnen worden gevoegd aan de digitale portemonnee op je Apple-apparaat. Ze stelt zich voor dat na identificatie een digitale sleutel naar de huurder kan worden gestuurd, die vervolgens de huurauto kan gebruiken.

Je kunt al hoteldeursleutels toevoegen aan Apple Wallet

Een gek idee is het niet, omdat het momenteel ook al mogelijk is om digitale sleutels van hoteldeuren toe te voegen aan de Apple Wallet. Zo groot lijkt de stap naar sleutels van verhuurauto's niet. 

Of Apple de mogelijkheid definitief naar de Wallet gaat brengen, en wanneer, is niet duidelijk. Details gaf Bailey niet. Fijn zou het in ieder geval wel zijn: je hoeft dan namelijk niet meer bang te zijn dat je de sleutels van je huurauto kwijtraakt.

Lees meer over Apple en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.