©Homiffi

Homiffi: koeler, verwarming én bluetooth-speaker in een

De nieuwe Homiffi is een verwarming, koeler, wekker, lamp én bluetooth-speaker

20 oktober om 16:10

Heb jij het vaak te koud of te warm terwijl je slaapt? Dan kan een nieuw apparaat uitkomst bieden. De Homiffi, die nog niet te koop is, staat op je nachtkastje en kan je slaapkamer koelen én verwarmen. Maar het is ook een draadloze lader, een wekker, een lamp en een bluetooth-speaker. Klinkt cool.

Voor de Homiffi wordt op dit moment nog geld opgehaald via Kickstarter, al is het benodigde bedrag van 3000 dollar al ruimschoots opgehaald. Voor het ovaalvormige apparaat moet je een kleine 100 euro gaan neertellen.

Volgens de bedenkers van de Homiffi slapen mensen slecht vanwege onder meer te hoge of lage temperaturen in de slaapkamer. Het apparaat moet dat oplossen, door altijd voor de goede temperatuur te zorgen. Dat zou apparaat kunnen zonder al te veel lawaai te maken. 

Apparaat zou slaapkamer tot 20 vierkante meter kunnen opwarmen

Het apparaat heeft een soort ventilator in het midden waarmee het kan opwarmen met temperaturen tot 30 graden. Ook kan de Homiffi op verschillende standen koelende lucht blazen voor als je slaapkamer te warm is. Het zou moeten lukken om de temperatuur van een ruimte tot 20 vierkante meter op niveau te houden. Bovendien zou je de temperatuur aan de ene kant van het bed lager of hoger kunnen krijgen dan aan de andere kant, zodat voor zowel jou als je partner de slaaptemperatuur optimaal is. Daarvoor moet je wel twee Homiffi's kopen. 

De ingebouwde lamp in het apparaat moet er daarnaast voor zorgen dat je fijner wakker wordt, door steeds feller te gaan branden. Het bootst daarmee de opkomende zon na, zoals we ook kennen van andere lampen. Het apparaat werkt ook als gewoon nachtlampje, en is in verschillende lichtstanden in te stellen. Daarnaast kan hij je ook gewoon wekken met geluid.

Draadloos laden en tijd zien

Verder kun je bovenop de Homiffi je telefoon draadloos opladen en werkt het apparaat als Bluetooth-speaker. Het is mogelijk om twee Homiffi’s te koppelen, om aan beide kanten van het bed dezelfde muziek af te spelen.

Gewoon de tijd zien zoals je kunt op een traditionele wekker? Ook dat kan de Homiffi. Voorop is in lichtgevende cijfers de digitale tijd te zien, als je dat wil. Of de Homiffi echt zo ideaal is als het klinkt, is nog afwachten. Het apparaat wordt naar verwachting vanaf april 2025 verkocht.

Lees meer over gadgets en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief