OnePlus onthult ontwerp nieuwe vlaggenschip, maar wanneer zien we de rest?

©OnePlus

OnePlus onthult ontwerp nieuwe vlaggenschip, maar wanneer zien we de rest?
21 oktober om 11:04

Na weken van teasers is de OnePlus 13, voor een deel, officieel onthuld. Ter promotie van het aankomende evenement heeft het bedrijf het ontwerp van de nieuwe Android-smartphone al laten zien. Maar wanneer zien we de rest?

OnePlus heeft op Weibo, een Chinees socialmediaplatform dat lijkt op Twitter, zowel een video als een aantal foto’s van het nieuwe vlaggenschip laten zien. In de video wordt het nieuwe ontwerp van de smartphone getoond, via de foto’s worden drie kleurenopties onthuld. 

Wat de Android-smartphone nog meer kan wordt op een later moment bekendgemaakt. OnePlus laat weten dat het nieuwe vlaggenschip op 31 oktober gelanceerd wordt in China. Dit gebeurt om 10:00 uur Nederlandse tijd. Er is nog geen officieel woord over een internationale lancering, maar de verwachting is dat deze in het eerste kwartaal van 2025 plaatsvindt. 

OnePlus 13:  snelle chip en unieke beeldschermtechnologie 

Naast het ontwerp heeft OnePlus ook een aantal andere specificaties onthuld. In de afgelopen weken leerden we onder andere dat het nieuwe Android-vlaggenschip de Snapdragon 8 Gen 4-chip met zich meedraagt. Op dit moment hebben de toptoestellen van de markt nog een derde generatie van die chip onder de motorkap liggen.

Verder beschikt de OnePlus 13 over een unieke beeldschermtechnologie waarmee verschillende delen van het scherm een verschillende verversingssnelheid hanteren. Zo zou je tijdens het kijken van een YouTube-video en het lezen van de reacties voor een deel gebruikmaken van een hogere snelheid en voor een deel een lagere snelheid. De winst is dat dit minder energie kost dan dat het hele scherm sneller ververst en je dus langer met je batterij doet. 

Geruchten wijzen nog naar een 6000 mAh batterij die bekabeld met 100 W en draadloos met 50 W is op te laden. Verder spreekt men over een triple-camerasysteem met drie 50-megapixel lenzen en een IP68-rating.

Lees meer nieuws over OnePlus en mis niets met onze Bright-app.