©Audio-Technica

Audio-Technica viert jubileum met deze bijzondere koptelefoon

Bekend audiomerk komt met opvallende koptelefoon met 'natuurlijk geluid'

26 oktober om 09:00

Fabrikant Audio-Technica verkoopt al vijftig jaar koptelefoons en viert dat met een nieuwe koptelefoon. Het is een bijzondere headset met open klankkasten.

In de rijke koptelefoonhistorie van de Japanse fabrikant - het bedrijf bestaat sinds 1962 maar begon pas twaalf jaar later met koptelefoons - passeerden al meerdere mooie koptelefoons de revue. Van de klassieke eerste AT-700-reeks tot de moderne ATH-M50XBT2, die door audiofielen tot de beste van het merk wordt gerekend. De koptelefoons zijn geliefd onder geluids- en studiotechnici.

Toch grijpt Audio-Technica voor het exemplaar ter ere van zijn gouden jubileum terug op een model uit 2017. De nieuwe ADX3000 lijkt met zijn ontwerp met open klankkast als twee druppels water op de ATH-ADX5000, maar in tegendeel tot die koptelefoon is het jubileummodel een stuk vriendelijker geprijsd. Die kost namelijk 999 euro tegenover maar liefst 2190 euro van het zeven jaar oude model.

Geen irritante reflectie van geluid

De koptelefoon is met zijn magnesiummetalen frame lekker licht en daardoor makkelijker voor langere periode te dragen. De absolute hoogtepunten zijn echter de open klankkasten, zegt de fabrikant. Die bevatten een 58mm driver en zowat alle andere onderdelen in één vaste unit, waardoor onderdelen niet vibreren en voor storend geluid zorgen.

Daarnaast zorgt de luchtstroming door het open model voor een natuurlijk geluid, omdat je geen last hebt van reflecties die wel voorkomen bij een gesloten koptelefoon.

Lees meer gadget-nieuws en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.