Eerste indruk: Logitech Pop Home-knop voor smarthome

Eerste indruk: Logitech Pop Home-knop voor smarthome
8 november 2016 om 10:31
Laatste update: 27 april 2018 om 01:57

De heilige graal voor een slim huis: een apparaatje dat alles aan elkaar knoopt. De Logitech Pop Home-knoppen komen verdacht dicht in de buurt.

Ik was zo blij als een kind toen mijn Flic-knoppen binnenkwamen. Slimme knoppen die je met je smartphone verbindt en van alles kunnen doen: mijn Evohome-verwarming warmer of kouder zetten, mijn Hue-lampen aan of uit, mijn Sonos laten afspelen. You name it. Maar al vrij snel kwam ik er achter dat de Flic-knoppen ook één grote achilleshiel hebben: ze zijn verbonden aan je smartphone. Die knop op de muur blijft wel zitten, maar mijn smartphone neem ik mee naar het werk. Vervolgens doet die knop op de muur dus niets meer. Bovendien moet de Flic-app open blijven. Gebruik je de knoppen een tijdje niet, dan moet je eerst je telefoon weer uit je broekzak halen, de Flic app openen en dan doet je knop het weer. Niet fijn.

Logitech heeft de Flic-knoppen goed gekopieerd met de Pop Home. Ook rubberachtig, een stuk groter, maar met een eigen hub die gewoon in een stopcontact blijft zitten, in plaats van meegenomen wordt in je broekzak. De Pop Home-knoppen praten verder met zo'n beetje dezelfde soort apparaten als de Flic. Meer nog als je ook een slimme afstandsbediening met hub hebt van hetzelfde merk. Dankzij Logitechs slimme hub kan ik nu ook allerhande infrarood-apparaten die niet slim zijn bedienen. Via de app zijn er dus eenvoudig allerlei recepten te maken waarin je je lampen bedient, je versterker aanzet, je Chromecast laat spelen: bedenk het maar. 

Installeren is makkelijk

In de verpakking zitten twee knoppen en een hub. (Helaas kun je alleen uit wit kiezen in de startset.) Installeren is een eitje. Hub in het stopcontact, app downloaden, hub op je wifi aansluiten en je kunt los. De gebruiksvriendelijkheid van de app laat nog wel wat te wensen over. Een groep Hue-lampen die ik aanmaakte voor het aanzetten, moest ik opnieuw aanmaken voor het uitzetten van mijn lampen. Raar. Los daarvan heb je in no-time voor elkaar dat je met een druk op de knop de lampen aanzet en de muziek af laat spelen. 

Best prijzig

Met 129 euro voor de startset en 39 euro voor een losse schakelaar (in drie extra funky kleuren) is het knap prijzig om al je schakelaars te vervangen door deze slimme jongens, maar gezien bijna al je apparaten er (met behulp van die Logitech Hub) mee te schakelen zijn, kun je wel écht slimme recepten schrijven voor je huis. Zodat je niet eerst je app hoeft te openen, op je knop hoeft te drukken en dan nog op je knieën achter het kastje de stekker uit je versterker hoeft te halen. 

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="8e56ddb6-d57c-4012-aa99-d7fdbdc491ee"></drupal-entity>

Meer artikelen in de rubriek Eerste Indruk

Lees meer over:

Deel via