Afrikaanse smartphone van 30 dollar in de maak

Afrikaanse smartphone van 30 dollar in de maak

8 mei 2017 om 19:59
Laatste update: 26 april 2018 om 21:18

Het Zuid-Afrikaanse merk Onyx Connect wil een toestel maken dat nog goedkoper is dan Chinese smartphones.

Het in Johannesburg gevestigde Onyx Connect wil volgende maand beginnen met de massaproductie van het instapmodel dat ongeveer 30 dollar moet gaan kosten, meldt CNN. Daarmee zou het 4-inch-toestel de concurrentie aangaan met de smartphones van Huawei en andere Chinese fabrikanten die al minder dan vijftig dollar kosten.

De smartphone van Onyx zal voorzien zijn van camera’s aan de voor- en achterkant, 1 GB RAM, 8 GB ROM, een 1,3 GHz quad core processor en Android 7 Nougat. Anders dan andere aanbieders van goedkope smartphones belooft Onyx zijn klanten een ‘schoon’ toestel, dus zonder allerlei voorgeïnstalleerde apps. Hoewel de toestellen van Onyx in Zuid-Afrika geassembleerd zullen worden, zullen de componenten van de telefoons worden geïmporteerd.

Andre van der Merwe, de verkoopdirecteur van Onyx, hoopt dat Afrikanen door de lage prijs van het toestel de overstap zullen maken. “Nu hebben veel mensen nog een featurephone terwijl ze eigenlijk een smartphone willen”, verklaart hij tegenover CNN. Featurephones waren vorig jaar nog altijd goed voor een marktaandeel van 56 procent in Afrika volgens cijfers van marktonderzoeker IDC.

Top 5: nieuwe telefoons onder 250 euro

Lees meer over:

Deel via