Vliegende auto crasht tijdens testvlucht: de piloot overleeft het

Vliegende auto crasht tijdens testvlucht: de piloot overleeft het

11 mei 2015 om 10:11
Laatste update: 30 juni 2021 om 09:39

De AeroMobil 3.0 hoort te vliegen, maar tijdens een testvlucht ging het mis.

Het derde prototype van de AeroMobil maakte vorige week een testvlucht, maar viel na een tijdje uit de lucht. De oprichter en bestuurder van AeroMobil Stefan Klein kon de parachute van het voertuig tijdig uitklappen zodat de crash iets minder hard aankwam. Hij werd later zonder serieuze verwondingen uit het ziekenhuis ontslagen.

Prototype

De auto was er een stuk minder goed aan toe. Op de foto's is te zien dat het voertuig flink in de prak ligt. Volgens ooggetuigen begon de auto te draaien voordat de neergang werd ingezet. "De data en ervaring van deze testvlucht worden grondig geanalyseerd", schrijft AeroMobil op zijn site. "Resultaten worden verwerkt in de verbetering van het prototype. Als de beschadigde onderdelen van prototype 3.0 gemaakt zijn, zal hij verder worden getest."

Nog twee jaar

Het bedrijf zei in maart van dit jaar nog dat de consumentenversie van AeroMobil in 2017 op de markt moet komen. Het is maar de vraag of dat gaat lukken, want twee jaar om een prototype helemaal crashvrij en supersafe te maken lijkt kort. Als alles naar volgens wens verloopt, moet een vlucht met AeroMobil er zo uitzien:

bekijk op YouTube

Lees meer over:

Deel via