Overleeft Bitcoin een nieuwe Chinese crash?

Overleeft Bitcoin een nieuwe Chinese crash?
18 december 2013 om 12:21
Laatste update: 28 april 2018 om 08:22

De grootste Chinese Bitcoinbeurs ging plat na ingrijpen door de overheid. Gevolg: de koers crashte. Hoe snel herstelt de virtuele munt zich?

Eind november bereikte de waarde van virtuele valuate Bitcoin een hoogtepunt: 1 Bitcoin was toen circa 1200 dolar waard op de grote wisseldiensten. Maar woensdag stortte de koers binnen enkele uren in van 750 tot 450 dollar. De reden is dat Chinese betaalbedrijven van de overheid te horen hebben gekregen dat ze echt moeten stoppen met het faciliteren van betalingen van Bitcoin-wisseldiensten.

Daardoor is het onder meer bij de grote wisseldienst BTC China, de op een na grootste Bitcoinbeurs wereldwijd, niet meer mogelijk op voor Chinees geld de virtuele munten te kopen. China is met zijn 1,4 miljard inwoners natuurlijk een enorme markt en hierdoor heeft het wereldwijde vertrouwen in Bitcoin een knauw gekregen.

Dat de Chinese centrale bank een stokje wil steken voor de bloeiende bitcoinhandel werd begin december al duidelijk. Als gevolg daarvan zakte de Bitcoinkoers al in, maar herstelde zich weer omdat grote gevolgen voor de Chinese handel in de virtuele valute leken uit te blijven. Dat blijkt nu toch te gebeuren.

Maar voor speculanten buiten China is dit misschien juist het moment om in te stappen. Na het dieptepunt van 450 dollar rond het middaguur gaat de lijn weer recht omhoog. De koers is live te volgen via Bitcoincharts. Donderdagavond stond hij op 550 dollar.

Heb jij je Bitcoins al verkocht of ga je nu juist kopen?

Lees meer over:

Deel via