Paus is #pontifexit

Paus is #pontifexit

1 maart 2013 om 11:27
Laatste update: 28 april 2018 om 13:32

Alle tweets van het Twitter-account van de Paus @pontifex zijn verwijderd. De nieuwe Paus begint met een schone lei.

Omdat de Heer al alles onthoudt, heeft het Vaticaan alle dertig tweets die de Paus via zijn Twitter-account @pontifex verstuurde direct na het aftreden van de Paus verwijderd. Ook de profielfoto van Benedictus is gewist, in plaats daarvan staat er een afbeelding van het sede vacante-symbool. Dat betekent dat er op dit moment geen Paus is, zegt de NOS.

Benedictus wordt gezien als aardsconservatief in zijn opvattingen over homoseksualiteit en het gebruik van condooms, maar zijn pauselijke pasjes op social media mag je gerust vooruitstrevend noemen.

Als afscheid zond hij de laatste tweet: "Dank voor al uw liefde en steun. Moge u altijd de liefde ervaren die voortkomt uit de aanwezigheid van Christus in uw leven." De Paus bouwde in een paar maanden een flink volgersbestand op. Zijn Engelstalige account heeft meer dan 1,6 miljoen volgers. Tel daar zijn Duitse, Franse, Italiaanse, Spaanse, Portugese en Arabische account bij op en de teller op bijna 3 miljoen.

Wie de zalvende woorden van het vogeltje uit het Vaticaan nog eens wil nalezen: op News.va staan ze keurig op een rijtje.

Lees meer over:

Deel via