Britse heat map over warmteproductie

Britse heat map over warmteproductie
29 maart 2012 om 10:27
Laatste update: 28 april 2018 om 18:42
  • Luke van Velthoven

Een interactieve kaart van het Britse Department for Energy and Climate Change geeft een nauwkeurige inkijk in de warmteproductie van Engeland.

Heat maps zijn een term voor kaarten waarop in kleuren allerlei gegevens worden geplaatst, bijvoorbeeld om inkomens of criminaliteit in een bepaald gebied weer te geven. Het Britse Department for Energy and Climate Change (DECC) komt nu echter met een heat map die de naam ook letterlijk mag dragen: een kaart die de hitteproductie van heel Engeland toont. "We stoken niet voor de hele buurt!", riep mijn vader vroeger als ik de thermostaat weer eens een zwier naar rechts gaf. De Britse overheid wil een soortgelijk bewustzijn creëren, op een veel grotere schaal welteverstaan.

De interactieve kaart is nauwkeurig en werkt tot op Google StreetView-niveau. Je kan de hitteproductie zelfs tot op het niveau van individuele gebouwen in beeld brengen. Het is ondere andere de bedoeling van het DECC om zo te onderzoeken op welke manieren er efficiëntere lokale 'hitte-netwerken' kunnen worden gecreëerd, zodat al die geproduceerde warmte wat beter uitgesmeerd kan worden. Door de extreme lokaliteit van de gegevens is het zelfs mogelijk om per vierkante meter de kWh-productie vast te stellen.

Lees meer over:

Deel via