Counter-Strike Portable voor Android

Counter-Strike Portable voor Android

24 januari 2012 om 13:47
Laatste update: 28 april 2018 om 20:15

Eén van de beste shooters te allen tijde is voortaan te spelen op Android-telefoons, online en tegen elkaar.

Als driftige puber schoot ik al mijn frustraties weg met de multiplayer-shooter Counter-Strike. Mijn favoriete versie was 1.6 uit 2003, die tot op de dag van vandaag erg populair is bij online gamers. Daarom heeft een groep Russische ontwikkelaars Counter-Strike geport naar Android, waarbij de mobiele game draait op de engine van Unity 3D.

Op de Facebook-pagina van Counter-Strike Portable staan de experimentele en stabiele versie van de Android-game. Op dit moment werkt de game op Android 2.0 en hoger en spelen er ongeveer 600 spelers online. De besturing ziet er nog vrij brak en schokkerig uit, maar het werkt in ieder geval wel. Echte shooter-liefhebbers zullen gek worden van het idee dat je überhaupt een dergelijke game op een smartphone speelt. Ik krijg er voornamelijk hele nostalgische gevoelens bij.

<object width="390" height="324" data="http://www.youtube.com/v/Sa-v3VpCOl8" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/Sa-v3VpCOl8"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/Sa-v3VpCOl8"></object>

Lees meer over:

Deel via