Nike en TomTom komen met SportWatch

Nike en TomTom komen met SportWatch

7 januari 2011 om 16:16
Laatste update: 29 april 2018 om 01:56
  • Edial Dekker

Meten is weten. Met het nieuwe horloge van Nike en TomTom kun je vanaf deze zomer precies weten hoe hard en ver je rent.

De Nike+ SportWatch gps is een nieuw product van Nike en TomTom. Zoals de naam al doet vermoeden, is het horloge uitgerust met een gps zodat je precies weet hoe hard en hoe ver je rent. Bovendien houdt het horloge bij hoe hoog je bent. En net als de Nike+ schoenen met sensor, wordt al je ren-informatie op het Nike+ platform geplaatst. Met Nike+ in combinatie met bijvoorbeeld een iPhone kon je ook je route en locatie al registreren, maar een horloge draagt natuurlijk wel zo makkelijk tijdens een workout.

Het Nike+ platform telt inmiddels 4 miljoen gebuikers en er zijn meer dan 150 miljoen geregistreerde runs, zegt Nike. 'Door hardlopers te voorzien van accurate snelheid, afstand en locatie tijdens en na hun loop, geeft de Nike+ SportWatch gps-informatie die ze nodig hebben om beter te trainen en hun vooruitgang na te gaan', voegt Corinne Vigreux van TomTom toe. Tevens doe je mee aan de verschillende Nike+ Challenges, die je zouden moeten stimuleren om meer te rennen.

Heb jij ervaring met Nike+ schoenen? Of gebruik je één van de vele iPhone-apps, zoals Runkeeper, die ongeveer hetzelfde doen?

Lees meer over:

Deel via