Samsungs AirDrop-alternatief komt naar oudere apparaten
Quick Share vs AirDrop

Samsung lanceert functie voor snel delen van bestanden

12 februari 2020 om 10:39
Laatste update: 12 februari 2020 om 10:41

De nieuwe Samsung Galaxy S20-toestellen zijn voorzien van een nieuwe AirDrop-achtige functie om bestanden te delen: Quick Share. De nieuwe functie komt ook naar oudere Samsung-toestellen.

AirDrop is een iOS-functie waar menig Android-gebruiker jaloers naar kijkt. Foto's, video's, bestanden en meer kunnen makkelijk en snel gedeeld worden tussen iPhones, iPads en Macs. Samsung heeft met de introductie van de nieuwe Galaxy S20-lijn zijn eigen alternatief gepresenteerd: Quick Share.

De functie werkt praktisch hetzelfde als AirDrop. Gebruikers selecteren bijvoorbeeld een aantal foto's, openen het deelmenu, kiezen voor Quick Share, tikken een contact aan die in de buurt staat en de foto's worden draadloos overgezet.

Meerdere ontvangers tegelijk

Eén voordeel dat Quick Share ten opzichte van AirDrop heeft: er kan naar meerdere apparaten tegelijk worden gedeeld. Wie met iOS een groepsfoto met vrienden wil delen, moet meerdere AirDrops doen. Net als bij AirDrop kunnen Quick Share-gebruikers kiezen om bestanden van iedereen te willen ontvangen, alleen van contacten of van helemaal niemand.

Andere Samsung-apparaten

De Galaxy S20-telefoons worden vanaf 13 maart geleverd. Daarna komt de functie ook "snel" naar andere Samsung-apparaten, zegt Samsung tegen The Verge. Het zal in eerste instantie waarschijnlijk gaan om telefoons en tablets van Samsung. De komst van Quick Share lekte eerder uit via XDA Developers. De functie vermeldt dat er gedeeld kan worden met "een Samsung-telefoon of -tablet in de buurt".

Google komt met iets soortgelijks

Huawei heeft al langer een dergelijke functie met Huawei Share, dat alleen werkt met Huawei-toestellen.

Google werkt ook aan een soortgelijke bestandendeelfunctie, genaamd Nearby Sharing, dat in eerste instantie alleen zal werken op Google Pixel-telefoons. Vaak komen Googles eigen functies op termijn voor alle Android-gebruikers beschikbaar. 

Eerste indruk: de nieuwe Galaxy S20-lijn

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's