Streaming

Warner Bros. wil alle bioscoopfilms jaar lang online streamen

Warner Bros. wil alle bioscoopfilms jaar lang online streamen
3 december 2020 om 19:27
Laatste update: 3 december 2020 om 21:10

Warner Bros. wil al zijn grote bioscoopfilms in 2021 direct online gaan streamen.

Dat heeft de filmuitgever verteld aan Variety. De films worden bij première meteen aangeboden op streamingplatform HBO Max.

De bioscoopfilms zijn een maand lang te streamen, waarna ze weer van HBO Max verdwijnen. Tegelijkertijd zijn ze wereldwijd in bioscopen te zien.

Alleen in Verenigde Staten

De streamingdienst in kwestie is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Het is nog onbekend of de films ook in Nederland op een platform zullen verschijnen. HBO heeft in Nederland een overeenkomst met Ziggo.

Het nieuwe initiatief zorgt ervoor dat The Matrix 4, Dune, Suicide Squad, Space Jam 2, Tom & Jerry, Godzilla vs Kong en veel andere films meteen vanuit huis te zien zijn. 

Eerste grote speler

Hoewel alleen een Amerikaans streamingplatform wordt genoemd, kan het initiatief wereldwijde gevolgen hebben. Warner Bros. zou de eerste echt grote speler op de filmmarkt zijn die alle titels niet exclusief in de bioscoop uitbrengt.

In de afgelopen maanden gebeurde dit ook bij sommige andere films, zodat ze tijdens lockdowns vanuit huis gekeken konden worden. Mulan was bijvoorbeeld tegen betaling te zien op Disney+.

Review: de nieuwe Chromecast met Google TV