Gemaakt met AI of echte afbeelding? Deze tool laat het zien

Gemaakt met AI of echte afbeelding? Deze tool laat het zien
27 juni om 09:00

Afbeeldingen kunnen door de opkomst op veel manieren gemaakt worden. Generatieve AI laat je foto’s creëren die niet van echt te onderscheiden zijn. Truepic gaat ons laten weten of een foto echt is of gemaakt met AI.

Een van de grootste bezwaren die je kunt hebben tegen AI is dat je content kunt maken die de waarheid geweld aandoet. Iedereen begrijpt dat de paus niet in een Gucci Bubble Coat door het Vaticaan loopt, maar andere afbeeldingen kunnen mensen de verkeerde kant opsturen.

Onderscheiden

Wat we nodig hebben is een sluitend systeem dat ons kan vertellen of een afbeelding echt is of gemaakt met AI. Het bedrijf Truepic heeft hier software voor ontwikkeld.

Afbeelding via AndroidAuthority

Truepic voegt tags toe aan een afbeelding waardoor iedereen kan checken hoe de afbeelding gemaakt is en wat er sindsdien mee is gebeurd. Dat laatste is ook belangrijk want een echte afbeelding kan later door AI worden gemanipuleerd.

Probleem

Het systeem werkt, maar er is een groot probleem. De platformen waarmee de afbeeldingen gemaakt worden moeten Truepic ondersteunen en de platformen waar de afbeelding te zien is moeten Truepic ondersteunen.

Met andere woorden: een afbeelding kan gemaakt worden in een tool die Truepic ondersteunt maar wanneer je hem in een chatapp bekijkt die Truepic niet ondersteunt, dan heb je er niks aan.

Qualcomm

Een grote stap voor de Truepic is dat Qualcomm met zijn Snapdragon 8 Gen 3 deze technologie ondersteunt. Hierdoor zal elke afbeelding gemaakt op een apparaat met deze chip automatisch de tags meekrijgen. Een grote stap want de Snapdragon-chipset is een van de meest gebruikte in bijvoorbeeld toestellen met Android.

Open Source

Laat dit een aanmoediging zijn voor de rest van de apps en tools. Truepic is open source dus eenvoudig te gebruiken en te implementeren.

Meer kunstmatige intelligentie en mis niets met onze Bright-app.