©Google

Je Google Pixel 9 bedienen in de regen gaat nu veel makkelijker

Google maakt je telefoon bedienen met natte vingers veel makkelijker

26 augustus om 21:55

Een nieuwe functie die nu zijn debuut heeft gemaakt op de Google Pixel 9 maakt het stukken makkelijker om het touchscreen van je smartphone te bedienen als het regent.

De Google Pixel 9 is nog geen twee weken uit en nog altijd worden er nieuwe functies ontdekt. Adaptive Touch is de nieuwste functie en die is vooral handig als het regent. Het is dan best lastig om dingen te selecteren op het touchscreen. Zoals de naam doet vermoeden pas je de aanraakgevoeligheid van het touchscreen aan met deze functie. Om precies te zijn doet hij dat op basis van 'de omgeving, activiteit en screen protector'.

Je vindt de functie op je Google Pixel 9 bij de instellingen voor schermweergave, waar je hem met één druk op de knop in- of uitschakelt. Standaard staat de functie in ieder geval al ingeschakeld bij het opstarten van je smartphone.

De nieuwe functie komt niet compleet uit de lucht vallen, want ook bij Bright verwachtten we eerder dit jaar al dat Adaptive Touch zijn debuut zou maken bij de Google Pixel 9. Volgens de eerste testers werkt Adaptive Touch 'erg goed'.

Google Pixel 9 Fold naar Nederland

De Google Pixel 9-lijn is sinds 22 augustus verkrijgbaar in Nederland, met uitzondering van het 9 Pro-model, dat op 9 september verschijnt. De Pixel 9 begint bij 899 euro (128 GB), de Pixel 9 Pro bij 1099 euro (128 GB) en de 9 Pro XL bij 1199 euro (128 GB).

Ook de opvouwbare Pixel 9 Pro Fold komt direct naar Nederland op 4 september. De vouwtelefoon kost 1899 euro (256 GB) en de 512 GB-versie heeft een prijskaartje van 2029 euro.

Kijk ook onze video over de Google Pixel 9.

Volg meer over Google Pixel en mis niets met onze Bright-app.