©LG

LG lanceert de eerste smart home-hub met AI

LG komt met de eerste AI-hub voor je smart home

29 augustus om 21:36
Laatste update: 29 augustus om 21:56

LG heeft zijn eerste slimme hub voor thuis aangekondigd. De ThinQ ON-hub maakt ook gebruik van AI-functies, wat volgens de fabrikant een primeur zou zijn.

De LG ThinQ ON werd begin dit jaar al getoond en is komende week ook te zien tijdens de techbeurs IFA 2024 in Berlijn. Nu is de nieuwe smart home-hub ook aangekondigd in een persbericht. Een verkoopprijs en releasedatum zijn nog niet bekend. Wel weten we in ieder geval dat je meerdere smart home-apparaten kunt aansluiten op de ThinQ ON via wifi, Thread en Matter.

AI wordt onder meer gebruikt om te leren van de manier waarop je de hub gebruikt en om stemcommando’s mogelijk te maken. Ook houdt hij je andere apparaten in de gaten en kun je je agenda en de actuele verkeerssituatie checken.

De AI-functies worden aangedreven door een DQ-X AI-chip en het apparaat ziet eruit als een kleine, witte schijf die makkelijk in te passen is in de inrichting van je huis. Wellicht een tegenvaller: het apparaat heeft geen schermpje. 

Routines en automatiseringen

Je verbindt het apparaat met de LG ThinQ-app, die je ook de mogelijkheid geeft om zaken te automatiseren en je eigen routines instellen aan de hand van bijvoorbeeld alarmen of meldingen.

LG zegt op meerdere fronten een primeur te beleven met de ThinQ ON. Zo beweert het bedrijf dat het apparaat de eerste in zijn soort is met AI-functies. Ook was het voorheen niet mogelijk om apparaten van andere merken aan te sturen via het LG ThinQ-platform.

Overname van Homey

De nieuwe hub lijkt ook nog een Nederlands tintje te hebben. LG kocht vorige maand namelijk het Nederlandse Athom, dat verantwoordelijk is voor de Homey Pro Hub. Ook dat apparaat maakt verbindingen met apparaten van meerdere merken mogelijk via Matter en in sommige gevallen ook door middel van het Thread-protocol. Gezien de korte tijd sinds de overname is het wel onwaarschijnlijk dat je functies van het Nederlandse bedrijf terug zult zien in de ThinQ ON.

Mede dankzij de overname van Athom kan de nieuwe LG-hub een groot aantal slimme apparaten aansturen. De Zuid-Koreaanse fabrikant belooft het aanbod van ondersteunde merken en apparaten steeds verder uit te breiden.  

Lees meer nieuws over smart home en volg onze updates op ons WhatsApp-kanaal of meld je aan voor onze nieuwsbrief.