Apple Ring kan het 'kloppend hart' van je smart home worden

© AppleInsider

Apple werkt aan een slimme ring die je smart home bedient
27 augustus om 19:10
Laatste update: 27 augustus om 19:14

Er zijn nieuwe aanwijzingen dat Apple werkt aan een slimme ring. Naast het meten van zaken over je gezondheid zou een slimme ring van Apple een veel belangrijkere rol in je leven kunnen spelen. De nog te verschijnen wearable zou namelijk zomaar het kloppend hart van je smart home kunnen worden.

Knip met je vingers en er is licht. Wijs naar de thermostaat en hij slaat aan. En wil je muziek tijdens het koken? Schakel dan je draadloze speaker in door hem aan te raken. De enige voorwaarde voor dit alles? Je moet wel Apple’s slimme ring dragen. Daar duidt een nieuw Apple-patent voor een slimme in ieder geval op.

Apple heeft al een hele reeks patenten die te maken hebben met een slimme ring, maar AppleInsider stuitte op een nieuw patent voor technologie in een slimme ring die communiceert met zowat alle apparaten in je huis. Het maakt niet uit of het een lamp, speaker, laptop of zelfs een slimme fluitketel is, de ring kan ze bedienen. Ongeacht of je apparatuur van Apple is of niet.

Ring moet boordevol sensoren zitten

Dat werkt zo: de ring kan bepaalde inputs zoals aanraking, maar ook handgebaren en zelf krachtuitoefening zoals ergens op drukken, combineren met gegevens over de plek waar je je bevindt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een woon- of slaapkamer en een keuken, waarvan de layout (compleet met apparaten die in een ruimte staan) is opgeslagen in de slimme ring.

Volgens het patent zouden speciale sensoren in de wearable allerlei verschillende gegevens kunnen registreren. Naast bewegingen om lampen aan te zetten, smart tv’s te bedienen en speakers in te schakelen moeten er ook sensoren in komen voor variabele gegevens zoals afstand, maar ook lichtsterkte. Zou dit patent daadwerkelijk gebruikt worden om een slimme ring te maken, dan zit die boordevol verschillende sensoren met elk een andere functie.

Centrum van je smart home

Het patent laat alleen geen ingebouwde microfoon of speaker zien, dus spraakbediening zou in combinatie met bijvoorbeeld een iPhone of Mac mogelijk gemaakt kunnen worden. Een eventuele Apple Ring zou dus niet zomaar elke home assistant kunnen vervangen, maar in ieder geval wel het centrum van je smart home kunnen worden.

iPhone 16-event

Op maandagavond 9 september houdt Apple het event waarop de iPhone 16-serie wordt onthuld. Daarnaast worden twee nieuwe modellen van de Apple Watch en nieuwe AirPods verwacht.

Lees meer Apple-nieuws en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.