Lynk&Co 01 krijgt nieuwe kleuren: is dat genoeg?

Lynk&Co 01 krijgt nieuwe kleuren: is dat genoeg?

13 september om 12:08
Laatste update: 13 september om 09:51

De Lynk&Co 01 is vernieuwd en de meest opvallende verandering: er zijn nieuwe kleuren. Is dat genoeg voor de hippe deelauto?

De Lynk&Co 01 zie je in Nederland regelmatig. 16.000 zijn er in ons land verkocht. Of verhuurd. Want de Lynk&Co kun je ook voor een vast bedrag per maand flexibel huren. Waarbij je in beide gevallen er voor kunt kiezen om je auto openbaar beschikbaar te zetten voor anderen die hem weer van jou kunnen huren. Tijdens de introductie kostte en 01 nog 500 euro per maand. Inmiddels is dat 679 euro geworden. Ouch.

De vraag is of de facelift van het model dat dragelijker kan maken. Individueler wordt je keuze in ieder geval, want de auto was voorheen alleen in blauw en zwart te krijgen. Nu kun je ook kiezen voor wit (spannend), sparkling black (maak me gek) en mineral green metallic (een fraaie kleur). Uiterlijk moet je je best doen om grote verschillen te vinden. Ook achter het stuur zal de 276 pk niet veel verschillen van de 261 pk van het vorige model. Wellicht is het meest opvallende nog wel het grotere 15" scherm dat eerst 12" was. Het elektrische rijbereik is nog steeds 75 kilometer voor deze plugin hybride. 

Genoeg alternatieven

Geen spannende veranderingen dus voor een auto die flink duurder is geworden voor de mensen die hem huren. De auto heeft bovendien de afgelopen jaren met name van volledig elektrische SUVs in dit segment veel meer concurrentie gekregen. Wie hem overweegt aan te schaffen, zou ik minstens aanraden bij zijn halfbroer de XC40 te gaan kijken. Maar een Tesla Model Y heb je ook voor hetzelfde geld. 

Verwacht wordt dat Lynk&Co volgend jaar met een aantal nieuwe modellen naar Nederland komt. Vermoedelijk volledig elektrisch en iets meer bij de tijd. 

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.