Pas op met updaten als je deze oudere Samsung-smartphones gebruikt

©Unsplash

Deze oudere Samsung-smartphones niet updaten
Vandaag om 13:28

Een nieuwe update zorgt voor grote problemen op oudere Samsung-smartphones, waardoor de toestellen onbruikbaar worden. 

Als jij een Galaxy S10, Note 10, A90 of M51 van Samsung gebruikt, dan moet je even oppassen met het installeren van updates. Specifiek gaat het om een update voor de app SmartThings, die deze toestellen compleet onbruikbaar maakt.

Door het bijwerken van de SmartThings Framework, kan het gebeuren dat deze specifieke toestellen in een bootloop raken. Dat betekent dat de smartphone constant opnieuw probeert op te starten waardoor je er niets meer mee kunt doen.

Onder andere op Reddit wordt er over het probleem geklaagd. Zodra slachtoffers van de update contact zoeken met de klantenservice van Samsung, krijgen ze te horen dat ze met het toestel naar een reparatiewinkel moeten. "Ik werk in een smartphonewinkel en vandaag zijn er al meer dan vijf mensen met een S10 in een bootloop binnengekomen", schrijft een Reddit gebruiker. "We zijn nog geen uur open."

Zo voorkom je problemen

Een manier om deze problemen te voorkomen is door in de instellingen automatische updates uit te schakelen. Zorg vervolgens ervoor dat je geen update rond 'SmartThings' installeert.

Als je toestel al in een bootloop is geraakt, dan is er een grote kans dat je alle data op dat toestel kwijt bent. Je zou kunnen wachten tot Samsung met een oplossing komt, maar een toestel in een bootloop kan geen updates met een fix installeren.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.