©Philips Hue

Verjaardag vieren? Dan zorgt Samsung voor muziek en licht

Verjaardag vieren? Dan geeft Samsung een lichtshow in je smart home

Vandaag om 15:00
Laatste update: om 15:37

Nieuwe smart home-functies van Samsung gebruiken AI om slimme verlichting in huis en muziek aan te passen op specifieke situaties, zoals bijvoorbeeld een verjaardag.

Samsung heeft deze week tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres de vernieuwingen van zijn smart home-platform SmartThings aangekondigd. De nieuwe functies leren met behulp van AI van je dagelijkse gewoontes en patronen en integreren ze in andere apparaten. Vervolgens geeft SmartThings suggesties waarmee bijvoorbeeld slimme lampen overdag gedimd worden.

Ook moet een nieuwe Home Insight-widget in de SmartThings-app het makkelijker maken om alle apparaten in je huis te beheren.

Slimme lampen meekleuren met de muziek

Bovendien stelt het systeem muziek en verlichting voor tijdens speciale gelegenheden, zoals een verjaardag. Hiervoor kijkt Samsung mogelijk in de agenda op je telefoon. Daarnaast krijgt SmartThings een nieuwe integratie met YouTube Music, waardoor je slimme verlichting gesynchroniseerd kan worden met de muziek. De lampen kleuren dan mee op de maat van liedjes.

Deze nieuwe functie ondersteunt de slimme lampen van onder meer Philips Hue, Lifx, Yeelight en Wiz. Een soortgelijke functie zit momenteel al ingebakken in de Philips Hue-app, maar dan voor muziek die via Spotify wordt gestreamd.

De Home Insight-widget komt deze maand al naar Samsung SmartThings, de overige functies volgen op een later moment.

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief