©Unsplash

Oeps: Microsoft Word verwijdert bestanden in plaats van dat het ze opslaat

Oeps: Microsoft Word verwijdert bestanden in plaats van dat het ze opslaat

Vandaag om 14:19

Microsoft Word kampt met een technische fout, waardoor bestanden tijdelijk niet opgeslagen worden, maar juist verdwijnen. Het gaat niet om alle versies van de tekstverwerker, maar het is goed om als gebruiker op je hoede te zijn. 

Word voor Microsoft Office 365 versie 2409 (build 18025.20104) heeft te maken met het probleem. Gebruikers die een document aanpassen, opslaan en het programma vervolgens sluiten komen erachter dat het bestand vervolgens verwijderd is. 

Het probleem lijkt vooral te zitten in documenten met een hoofdletter in de bestandsnaam. Daarbij moet je denken aan .DOCX of .RTF. Ook bestanden met een # in de naam lijken na het bewerken en opslaan te verdwijnen. 

Een tijdelijke oplossing voor Microsoft Word

Microsoft is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing. In de tussentijd geeft het gebruikers het advies om een document handmatig op te slaan, voordat deze gesloten wordt. 

Dat geeft een mens niet veel vertrouwen, dus ons advies is om in de tussentijd een andere notitie-app, Google documenten of een ander programma te gebruiken. Via de website van Microsoft 365 is het ook mogelijk om een oudere versie van het programma te installeren.

 Lees hier meer nieuws over Microsoft en mis niets met onze nieuwsbrief.