©Apple

Android-smartphone heeft nu ook nieuwe iPhone 16-knop

Deze Android-smartphone heeft nu ook die nieuwe iPhone 16-knop

14 oktober om 13:28
Laatste update: 14 oktober om 13:57

Begin vorige maand introduceerde Apple de iPhone 16-serie en daarmee ook een nieuwe manier om de camera’s van de smartphones te besturen via de cameraregelaar. Ruim een maand later verschijnt de eerste Android-smartphone met dezelfde soort functie.

Oppo lijkt de eerste Androidfabrikant te worden die aan de haal gaat met de cameraregelaar. Zhou Yibao, product manager van de Find-series, deelt op Chinees social mediaplatform Weibo beelden van de OPPO Find X8 waar het gebruik van de knop te zien is. 

Het verschil tussen de cameraregelaar van de iPhone 16 en die van de Oppo Find X8 is dat de Android-variant onder water werkt. Daar is bij Apple niets over gezegd en ook na eigen testen blijkt dat de knop niet (goed) reageert wanneer de smartphone onder water is. 

Android-telefoon geeft cameraregelaar iPhone 16 extra functie

Dat geeft de Android-variant van de iPhone 16-functie wel een kleine voorsprong. Zhou legt uit dat beeldschermen van smartphones doorgaans niet te gebruiken zijn onder water, waardoor het voor gebruikers op die momenten lastig is om foto’s te nemen. De Oppo Find X8 brengt daar verandering in, zodat je foto’s kunt nemen en makkelijk in en uit kunt zoomen. 

Het is echter al jaren bekend dat je ook foto’s kunt nemen met de volumeknop van je (Android) smartphone, maar volgens Zhou weet 95 procent van de mensen dit niet. Of dat echt klopt durven we niet te bevestigen, maar het is wel een feit dat zoomen middels deze weg niet mogelijk is. 

Het camerasysteem van de Oppo Find X8 

De Oppo Find X8 is op dit moment nog niet beschikbaar en zal, op z’n vroegst, later deze maand in China verschijnen. Doorgaans vallen de toestellen uit deze serie op door hun camerasysteem en de Find X8 zal geen uitzondering zijn op de regel. 

Oppo voorziet het toestel hoogstwaarschijnlijk van vier 50-megapixel camera’s, waaronder een met een 3x-periscooplens en een met een 6x-periscooplens. 

We moeten mogelijk nog wel even wachten voordat de Find X8-serie naar Nederland komt. De wereldwijde lancering wordt begin 2025 verwacht.

Lees meer nieuws over Android en mis niets met onze nieuwsbrief.