©iOS

iOS 18.1 komt eraan: 'Dit is de datum'

Dit is wanneer iOS 18.1 wordt verwacht

15 oktober om 19:46
Laatste update: 15 oktober om 19:48

Apple geeft een nieuwe hint over de release van iOS 18.1 en iPadOS 18.1, en daarmee ook over de lancering van de eerste Apple Intelligence-functies.

Apple onthulde vandaag de nieuwe iPad mini via een persbericht. Daardoor lijkt de kans kleiner geworden dat het bedrijf nog deze maand een groot productevent houdt, waar eerder rekening mee werd gehouden. De nieuwe iPad mini wordt vanaf woensdag 23 oktober geleverd. De kleine tablet ondersteunt de nieuwe Apple Intelligence-functies, waarvan de eerste functies met iOS 18.1 en iPadOS 18.1 worden uitgebracht.

Volgens Apple komen de nieuwe AI-functies via een 'toekomstige update' naar de iPad mini en zijn ze dus op de dag van de lancering nog niet beschikbaar. Dit betekent dat Apple Intelligence op zijn vroegst op 24 oktober verschijnt, maar volgens 9to5Mac is een lancering volgende week inmiddels vrij onwaarschijnlijk. 

"Het heeft geen zin om de nieuwe iPad mini te lanceren en meteen de volgende dag al een grote software-update uit te brengen. Apple verzendt doorgaans ook geen software-updates op vrijdag." Daarom wordt maandag 28 oktober gezien als de meest aannemelijke datum voor de release van iOS 18.1 en iPadOS 18.1.

Meer dan Apple Intelligence

De Apple Intelligence-functies zullen op de iPhone en iPad nog alleen in het Engels beschikbaar zijn en ze worden nog niet in Europa uitgebracht.

Maar iOS 18.1 bevat nog meer nieuwe functies die wel naar Nederland komen.

Nieuwe MacBook en iMac

Apple zou later dit dit jaar met nog meer nieuwe producten komen, waaronder nieuwe MacBook Pro-modellen, voorzien van de M4-, M4 Pro- en M4 Max-chips. De nieuwe MacBook Pro’s krijgen volgens Bloomberg hetzelfde ontwerp als de voorgangers. 

Bovendien zou een nieuwe iMac met M4 zijn opwachting maken. Ook wordt er een grote upgrade verwacht van de Mac mini, die een M4 en M4 Pro zou krijgen.

Kijk ook ons nieuwe iPhone-koopadvies. En volg het belangrijkste Apple-nieuws met onze vernieuwde Bright-app