Wanneer je de nieuwe ASUS ROG Phone 9 in Nederland mag verwachten

©ASUS

Wanneer je de nieuwe ASUS ROG Phone 9 in Nederland mag verwachten
Vandaag om 11:17

ASUS Republic of Gamers heeft de releasedatum voor zijn nieuwe vlaggenschip, de ROG Phone 9, officieel aangekondigd. Op 19 november zal de nieuwe Android-smartphone te verkrijgen zijn.

Nu Qualcomm zijn nieuwe Snapdragon 8 Elite-chip heeft aangekondigd, kan ook het hoge woord bij ASUS eruit. De nieuwe ROG Phone 9 zal voorzien zijn van de krachtige chip om, naar eigen zeggen, mobile gaming naar een hoger niveau te tillen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van de tweede generatie Qualcomm Oryon CPU en Adreno GPU.

ASUS zegt in een persbericht dat de combinatie van die CPU en GPU snelheden, kracht en graphics leveren die eerder niet mogelijk waren op gebied van mobile gaming. Wat dat precies inhoudt zal het bedrijf op 19 november tijdens een lanceringsevenement duidelijk maken. Dat evenement is online te volgen om 12:00 uur Nederlandse tijd. 

ASUS brengt bekend ontwerp naar ROG Phone 9 

ASUS maakt in zijn persbericht niet alleen de komst van de nieuwe Android-telefoon bekend, maar onthult ook het ontwerp. Het hoekige camerasysteem van vorig jaar is hetzelfde gebleven en ook de bekende LED-strip, die zaken als het batterijpercentage weer kan geven, maakt zijn comeback. 

Het vorige model, de ASUS ROG Phone 8, verscheen in januari dit jaar. Het toestel ging gepaard met een AMOLED-beeldscherm dat voorzien was van een verversingssnelheid van 166 Hz en gaf gamers tot wel 16 GB werkgeheugen. De adviesprijs was 1099 euro voor het standaardmodel met 256 GB opslagcapaciteit en 12 GB werkgeheugen.

Lees meer nieuws over Android en mist niets met de Bright-app.