Apple richting medewerkers: ‘volgende iPhone-modellen meest ambitieuze ooit’

©macrumors

Vandaag om 12:12

John Ternus, Apple’s Senior Vice President of Hardware Engineering en beoogde opvolger van CEO Tim Cook, spreekt in een interne memo over de volgende generaties iPhone. De modellen van 2025 en daarna zouden volgens hem zelfs de meest ambitieuze iPhones ooit worden.

Apple lijkt de iPhone-plannen voor de komende jaren vastgelegd te hebben. In een interne memo spreekt John Ternus over de meest ambitieuze producten in de geschiedenis van het Amerikaanse bedrijf. Hoewel Apple er goed in is om dergelijke marketing naar buiten te slingeren, is het bericht nu gericht aan de engineers binnen het bedrijf. 

De memo komt voorbij in de Power On-nieuwsbrief van Bloomberg-journalist Mark Gurman. Hij is op Apple-gebied de meest betrouwbare en bekendste bron van de markt. 

Wat zijn de iPhone-plannen van Apple? 

Uiteraard worden de plannen niet in de interne memo beschreven, maar dat Apple grootste plannen heeft is al enige tijd bekend. Waar de iPhone 16-serie op hardwaregebied amper een verbetering was ten opzichte van de telefoons van het jaar daarvoor, lijkt dat bij de iPhone 17 een heel ander verhaal te zijn. 

Apple heeft er zelf nog niets over gezegd, maar geruchten wijzen al lange tijd naar Air of Slim-versie van de iPhone 17. Dit model zou, net als de M4 iPad Pro, slechts een paar millimeter dun zijn en het huidige ontwerp overhoop gooien. 

Vanaf 2026 zal het vooral op beeldschermgebied interessant gaan worden. Betrouwbare analist Ross Young verwacht vanaf dat jaar ProMotion en een Always On Display voor de standaard modellen en uiteindelijk, vanaf 2026, een notchvrije iPhone met de Face ID-camera onder het beeldscherm. 

Daarnaast bestaat de iPhone in 2027 twintig jaar en verwachten verschillende bronnen dat Apple van die gelegenheid gebruik wil maken door een opvouwbare iPhone op de markt te brengen. Maar of dat waar is zal de tijd ons moeten leren. 

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met de Bright-app. 

Lees meer over:

Deel via