Ontwerp Google Agenda opgefrist, eindelijk met donkere modus

©Google

Ontwerp Google Agenda opgefrist, eindelijk met donkere modus
24 oktober om 17:18

Google rolt en vernieuwd ontwerp van Google Agenda de komende tijd uit. Lettertypes, knoppen en andere details zijn opnieuw ontworpen en er is eindelijk een donkere modus.

Het vernieuwde Google Agenda is volgens Google ontworpen op basis van Material Design 3. Dat is de eigen ontwerptaal van Google, die je onder meer ook terugziet in de standaardversie van Android op Pixel-apparaten. Agenda past door de opfrisbeurt weer veel beter bij Gmail, en ook de to-do-lijst van Agenda is natuurlijk opgefrist.

Knoppen, schermen en zijbalken zijn volgens Google moderner en beter toegankelijk. Er wordt gebruikgemaakt van nieuwe, ook door Google zelf ontworpen lettertypen en ook de icoontjes zijn vernieuwd. De vernieuwingen zijn subtiel maar toch direct merkbaar. Hoeken van schermen zijn afgerond, letters zijn beter leesbaar en alles oogt meer als een geheel.

Zo zet je donkere modus aan

Fijn is ook de donkere modus, die tot nu toe niet officieel ondersteund werd. Daarmee is Agenda eerder dan Gmail, dat nog geen eigen dark mode heeft. Om de donkere modus in te schakelen, moet je rechtsboven op het tandwiel klikken en kiezen voor Instellingen > Algemeen > Thema en kies dan voor Donker.

De update voor Google Agenda wordt vanaf deze week uitgerold en ik beschikbaar voor iedereen die de dienst gebruikt, dus zowel persoonlijke Gmail-accounts als voor betaalde Google Workspace-accounts.

Meer nieuws over Google en mis niets met onze Bright-app.