©Marantz

Deze luxe speakers van Marantz lijken buitenaards

Deze draadloze speakers van een bekend merk lijken wel buitenaards

24 oktober om 22:19
Laatste update: 24 oktober om 22:25

Marantz heeft voor het eerst in zijn 70-jarig bestaan draadloze speakers gemaakt. Het bedrijf, dat bekend is van de versterkers en receivers, heeft een serie luxe luidsprekers ontworpen die bijna on-aards lijken.

Als een soort oog dat je aankijkt staat de Grand Horizon-speaker in de hoek van de kamer. Je kunt daar eventueel nog een paar ogen bijzetten in de vorm van de gewone Marantz Horizon. De luidsprekers hebben een eigen centrale subwoofer ingebouwd en beschikken over draadloze verbindingen met een groot scala aan streamingfuncties. Denk aan Bluetooth 5.4, WiFi, Spotify Connect en Apple AirPlay 2. Je hebt geen andere Marantz-producten nodig om de luidsprekers te gebruiken.

Led-cirkel aanraken

Het ronde design is omhuld door stof gemaakt uit gerecycled plastic uit de oceaan en het geluid wordt alle kanten op gestuurd om zo de hele kamer te vullen met geluid. Wat het design zo buitenaards maakt, is de led-cirkel op het apparaat, dat oplicht wanneer je dichterbij komt en kan worden aangeraakt om het volume hoger of lager te zetten. 

De Horizon is het kleinere model en het grotere model is de Grand Horizon. Horizon heeft zes drivers. Een 6,5 inch subwoofer met twee 1 inch tweeters en nog drie full-range drivers met een 310 Watt amp. De Grand Horizon heeft een acht inch subwoofer, drie 1 inch-tweeters en vier 3 inch-drivers (full-range) met een 370 Watt amp.

Muziekdiensten streamen

De luidsprekers maken gebruik van het Heos-platform van Denon en dat betekent dat je Tidal, Spotify, Deezer en Amazon Music kunt gebruiken en in high-res kunt luisteren. De speakers kunnen ook deel uitmaken van een systeem van meerdere kamers met audio. De USB-C-poort laat MP3, AAC en FLAC-bestanden afspelen als je die voedt via een externe schijf. 

Prijzen en beschikbaarheid

De speakers hebben een vanafprijs van zo'n 3.500 euro en de Grand Horizon kost 5.500 euro. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 14 januari 2025 in drie kleuren: midnight sky, moon ray en champagne. Als je er nog een driepoot van Amerikaans walnotenhout bij wil om de speaker hoger te zetten, dan moet je rekenen op een extra bedrag van rond de 700 euro. 

Lees meer over speakers en blijf op de hoogte met de Bright Nieuwsbrief.