Game van de week: Wario Ware DIY

Game van de week: Wario Ware DIY

29 april 2010 om 14:24
Laatste update: 29 april 2018 om 05:31
  • Bashers

Een minigamecollectie waarmee je zelf ook nieuwe minigames kan maken.

De nieuwste Wario Ware-game heeft als ondertitel Do It Yourself. De spellen in deze reeks bestonden tot nu toe uit tientallen ultrakorte ‘microgames’, ieder slechts enkele seconden lang en met een simpele opdracht: Push! Kick! Turn! DIY doet het anders. Niet langer krijg je enkel de hersenspinsels van de makers voorgeschoteld, je moet nu je eigen creativiteit omzetten in werkende spelconcepten. Nintendo is erin geslaagd met een gamemaakgame op de proppen te komen. Maar Do It Yourself is niet alleen een stuk gereedschap. Voor de minder creatief bedeelden zijn er een kleine honderd microgames beschikbaar die je meteen kunt spelen.

Opvallend: Hoe uitgebreid het zelf maken van microgames is. Je kunt gemakkelijk je eigen graphics en zelfs muziek maken, en de programmeermogelijkheden zijn flexibel zonder aan toegankelijkheid in te boeten. Om je op weg te helpen, biedt de game een aantal tutorials. Daarnaast zijn er ‘lesson’-trailers op internet te vinden. Wie geen zin heeft om een spelletje vanaf nul op te bouwen, heeft bovendien de mogelijkheid om bestaande games aan te passen. Door alle creativiteit die je in Wario Ware Do It Yourself kunt stoppen, is dit het DS-equivalent van creagames als Little Big Planet en Mod Nation Racers, en eigenlijk gaat het zelfs nog een stap verder.

Platform: Nintendo DS
Prijs: € 40

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="334" height="280" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"> <param name="src" value="http://www.youtube.com/v/kJGQVsYhQMU"><embed type="application/x-shockwave-flash" width="334" height="280" src="http://www.youtube.com/v/kJGQVsYhQMU"></object>

De game van de week wordt geselecteerd door Bashers, het journalistieke platform voor gamers die verder kijken.

Lees meer over:

Deel via