Strakke telefoons en tablets van Dell

Strakke telefoons en tablets van Dell

22 april 2010 om 15:04
Laatste update: 29 april 2018 om 05:31

Dell komt met drie strakke telefoons en een 7 inch tablet: de Thunder, Lightning, Smoke en Looking Glass.


StreakLooking Glass

Bijzonder is de extra tv-module waarmee je ook ether-tv kan kijken via DVB-T. Dat is de uitzendtechniek die Digitenne gebruikt, maar met de tablet zijn dan alleen de gratis publieke netten te ontvangen. De resolutie van het scherm is 800x480, iets kleiner dan die van de nieuwe uitgelekte iPhone 4G.

De Looking Glass krijgt 4 gb geheugen voor het systeem en 4 gb voor applicaties en multimedia. Dat is uit te breiden via sdhc-kaartjes. De camera heeft 1,3 megapixel. Klinkt op papier best goed, maar het duurt nog tot november voordat de Looking Glass in de VS in de winkels ligt.

Maar daar blijft het niet bij. Engadget kreeg ook informatie over drie nieuwe Dell-telefoons in handen. Zo komt het bedrijf met een opvallend 2,8 inch Android-mobieltje met qwerty-toetsen en een langgerekte vorm. De codenaam van het 12 mm dunne toestel is Smoke. Hij heeft een 800MHz chip, een 5 megapixelcamera en ruisonderdrukking voor rustiger bellen.

De volgende in de rij is de Dell Thunder, een Android-toestel met een 4.1 inch oled-scherm en een strak design, dat wat doet denken aan de Sony Ericsson X10. Uit Dell-documentatie blijkt dat hij werkt met Flash 10.1. Hij heeft een 1 Ghz-chip en een 8 megapixelcamera. De Thunder verschijnt eind dit jaar, ook in Europa. Een model met LTE, de nieuwe generatie mobiel internet, volgt in 2011.

Tot slot komt Dell ook met een smartphone voor Windows Phone 7, Microsofts nieuwe mobiele systeem dat na de zomer klaar is. De Dell Lightning is een slider met een 1 Ghz chip, een 4.1 inch oled-scherm, 5 megapixelcamera, een microSD-kaart van 8 gb, gps, fm-radio, kompas en volledige Flashondersteuning.

De Lightning verschijnt in het vierde kwartaal, als meer Windows Phone 7-toestellen van andere merken op de markt komen. Ook dit toestel krijgt volgend jaar een upgrade met ondersteuning van LTE. Dus telecombedrijven, snel uitrollen die nieuwe 4G-netwerken.

Lees meer over:

Deel via